Quantitative Investment Management

This highly successful Charlottesville hedge fund has been breaking through Wall Street ceilings for some time. So it was not deterred by a 6” thick concrete slab that used to house presses for The Daily Progress newspaper.  To achieve a more collaborative environment for its offices on two floors, the company asked Alexander Nicholson to blow a 30’ x 30’ hole out of the middle of the building to create a communicating stair. And it asked contractors to keep the company working during the process. It was no small feat to slice through the concrete slab that carried utilities, sprinklers and other building systems and redo structural systems to create the more collaborative space. Construction crews worked nights and weekends, and employed tents to control dust and noise. The monumental stair is distinguished by a living wall. The renovation also included a glass lobby, a common area for group seminars, a kitchenette and new baths. For QIM, it was great return on investment.